Suchen
  • Alle Suchergebnisse
  • Bücher
  • User
  • Gruppen
  • FAQs

Verlangen naar vrijheid en leven

Best.-Nr. 46-27 Von:
Verlangen naar vrijheid en leven

Veel dingen kan men in het leven uitzoeken maar zeker niet alles. Ik had als kind bepaald geen gelukkige start. In 1978 werd ik in het voormalige communistische Tsjechoslowakije geboren. Mijn vader was alcoholist en ik leerde al heel vroeg geweld kennen in het gezin. Eén van mijn eerste herinneringen als driejarig kind was, dat ik op een bank zat en mijzelf een natte zakdoek op mijn bloedende neus drukte.
Een porseleinen bord is door
mijn schuld gebroken. Mijn vader
liet mij zijn woede merken.
Toen ik vier jaar oud was, scheidde mijn moeder van mijn vader. Ze ontdekte dat mijn vader haar bedrogen had, terwijl zij beviel van mijn jongere zus. Na de scheiding maakte zij een plan om met de kinderen naar het westen te vluchten. Mijn moeder was tegen het regime en had contact met de burgerrechtenbeweging Charta 77. Eén van haar contacten hielp ons in 1983 via het voormalige Joegoslavië naar Oostenrijk te vluchten. We kwamen in het asielzoekerscentrum in Traiskirchen en woonden daar meer dan twee jaar....


Von diesem Buch kannst Du online nur eine Leseprobe lesen, da es als ePub hochgeladen wurde. Du kannst das vollständige Buch aber downloaden.

Beiträge und Kommentare
Wichtiger Beitrag
Gelöschter User

Camano Island, WA

As a tech person, I understand that this is just algorithms manipulating
pixels. Does everybody else still have the imagination to see and believe that
this is so? That is isn't real?

It is a bad sign that one of the first uses of this consumer technology is a
rightwing attack on the Obamas. Since the Civil War, white supremacist groups
have used conspiracy theories and the like to attack black Americans.

In... mehr anzeigen

Um eine optimale Funktionsweise zu gewährleisten, verwendet unsere Website Cookies. Durch die Nutzung der Website stimmst Du der Verwendung von Cookies zu. Mehr Infos
OK
Top of page
Kein Miniaturbild Entfernen Bitte wähle einen Grund aus Bitte gib die Stelle im Buch an. de de_DE